Sign In

sport-massage

ontspanningsmassageAlle informatie over onze sportmassage

 

Wat is ontspanningsmassage?
Een ontspanningsmassage is precies wat de naam al aangeeft: een massage die uitsluitend is bedoeld voor rust en ontspanning. Deze massagetechniek is niet bedoeld voor therapeutische effecten of voor het omgaan met chronische pijn of ongemak. Deze massage is in wezen hetzelfde als een zachte Zweedse massage waarbij gebruik wordt gemaakt van soepele, glijdende bewegingen. Het belangrijkste doel is om u te helpen ontspannen, en de massagetherapeut zal waarschijnlijk langzamer bewegen en lichte druk gebruiken.

Hoe ontspanningsmassage uit te voeren?
Tijdens een sessie zal de patiënt het grootste deel van zijn kleding uittrekken en op een massagetafel gaan liggen, meestal met een soort dun laken over het lichaam gedrapeerd. Meestal kan een ontspanningsmassage worden aangepast en aangepast aan uw specifieke wensen. De massage vindt plaats in een rustige, geruststellende omgeving, met naar keuze muziek of kaarslicht op de achtergrond.

De massage bestaat erin dat de therapeut een zachte tot middelmatige druk van de handen op het lichaam uitoefent en het weefsel voorzichtig manipuleert om ontspanning te bevorderen. Het is geen diepe weefselmassage. Het is niet ontworpen voor het trainen van de diepere spieren van het lichaam, maar voor het zachtjes kneden en wrijven van de buitenste lagen van het lichaamsweefsel. Het bestrijkt een breed scala aan lichaamsdelen, waaronder rug, benen, armen en nek.

Soms is er de mogelijkheid om een ​​aromatherapiebehandeling toe te voegen aan je massagetherapie. Hoogwaardige aromatherapie-oliën kunnen de holistische ervaring van de massage versterken en zorgen voor meer ontspanning en herstel van de energiebalans. Natuurlijk is ook ongeparfumeerde olie een optie. De olie produceert een gladder oppervlak waar de therapeut aan kan werken, zodat er niet aan de huid wordt getrokken. Tijdens de massage kan de patiënt rustig blijven en eenvoudig hun eigen persoonlijke gedachten in hun hoofd verkennen, of indien gewenst met de therapeut kletsen. De sessie kan worden gepersonaliseerd om precies te zijn zoals jij het wilt.

Ontspanningsmassage is een soepele, zachte massagestijl die is ontworpen om de bloedsomloop en het bewegingsbereik te verbeteren, lichte spierpijn te verlichten en algehele ontspanning te bevorderen. De meeste mensen nemen niet meer genoeg tijd voor zichzelf.

Ontspanning Massage.jpg
De voordelen van ontspanningsmassage
Zoals bij elke vorm van massage, kunnen de voordelen van een ontspanningsmassage enkele dagen na uw behandeling aanhouden. Ontspanningsmassage kan, net als andere vormen van massage, de volgende voordelen bieden:

Verlaging van de bloeddruk
Verbeteringen aan de perifere circulatie
Verbeteringen in huidskleur en uiterlijk
Verbeteringen in de gastro-intestinale motiliteit (stoelgang wordt regelmatiger)
Enige vermindering van spierspanning, waaronder verlichting van spierspanningshoofdpijn
Verbeteringen aan eventuele stressgerelateerde symptomen
Hoe kies je een ontspanningsmassagetherapeut?
Ontspanningsmassage betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Therapeuten die Zweedse massage, holistische massage, steentherapie of ayurvedische massage beoefenen, bieden allemaal een ontspanningsmassage aan als onderdeel van hun scala aan behandelingen. Ontspanningsmassage is ook wat u kunt verwachten in een spa-omgeving. Het grote aantal mogelijke interpretaties van het woord ‘ontspanning’ betekent dat het belangrijk is dat u eerst contact opneemt met een potentiële therapeut en hen vraagt ​​naar de behandeling die zij aanbieden.

Voordat je gaat
Vanwege de verschillen in definitie van de “ontspanningsmassage” is het een goed idee om van tevoren te bellen en te kijken wat u krijgt. Er zal waarschijnlijk wat zachte muziek zijn – in spa’s en behandelkamers gebruiken ze meestal een soort muziek die bijna onmogelijk te beschrijven is. Het is karakterloos en toch rustgevend. Als je naar een privétherapeut gaat, krijg je misschien niet zoiets gemakkelijk te negeren. Als je een spirituele angst hebt voor Enya of een walvislied, is het misschien de moeite waard om je eigen muziek mee te nemen, omdat dit soort muziek vaak favoriet is.

Enkele voorzorgsmaatregelen
Vermijd voor elke massagebehandeling grote maaltijden of alcohol. Drink veel water, dit helpt je lichaam om de gifstoffen uit je lichaam te spoelen. Het is ook een goed idee om aan beide kanten van de massage voldoende tijd te besteden, zodat je je niet gehaast voelt. U moet uw therapeut altijd van tevoren op de hoogte stellen als u zwanger bent of denkt te zijn, medische aandoeningen heeft of een behandeling krijgt